Εσείς τι γνωρίζετε για τους σπόρους chia;

Εσείς τι γνωρίζετε για τους σπόρους chia;

Εσείς τι γνωρίζετε για τους σπόρους chia; 1200 750 supphoenix

Οι σπόροι chia προέρχονται από τους σπόρους του φυτού Salvia hispanica ή του φυτού Salvia columbariae με προέλευση την νοτιοδυτική Αμερική  και το Μεξικό.  Διατροφικά περιέχουν πολύ υψηλή ποσότητα σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, φυτικές ίνες και έχουν μηδενική χοληστερόλη και γλουτένη.

Εσείς τι γνωρίζετε για τους σπόρους chia;

Μια ποσότητα 15 γρ /ημέρα καλύπτει την ασφαλή πρόσληψη των 2000-3000mg σε ω3 λιπαρά οξέα, με την αναλογία ω6 προς ω3 να αντιστοιχεί στο 1:3, το οποίο δρά ως προστατευτικός παράγοντας για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και πολλές παθήσεις.

Επίσης τα 15γρ αποδίδουν 80 θερμίδες από τις οποίες το 50% προέρχεται κυρίως από  πολυακόρεστα λιπαρά, το 41% από υδατάνθρακες και το 9% από πρωτεΐνη. Η ίδια ποσότητα καλύπτει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας του ασβεστίου, το 18% του μαγνησίου, το 15% του φωσφόρου, το 4% του ψευδαργύρου και το 25% των φυτικών ινών που χρειάζεται καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός.
Μπορείτε να το προσθέσετε στο γάλα, στο γιαούρτι, σε χυμούς, smoothies και σε σαλάτες και η γεύση του είναι διακριτική και σχετικά ουδέτερη.
Τώρα που γνωρίζουμε… μπορούμε να το προσθέτουμε στην διατροφή μας!
Εσείς τι γνωρίζετε για τους σπόρους chia;
Συμπεριλάβετε τους σπόρους chia στα breakfast bowls σας και το πρωινό σας θα είναι πάντα διαφορετικό, δημιουργικό και δεν θα το βαρεθείτε ποτέ!
Απλά πρόσθεστε το γάλα της επιλογής σας, νιφάδες βρώμης, το αγαπημένο σας φρούτο, μαρμελάδα ή μέλι και για topping, ξηρούς καρπούς ή αλειμμα ξηρών καρπών, σπόρους, ελάχιστες σταγόνες σοκολάτας και κανέλα!
Σήμερα επέλεξα κεφιρ 1%, νιφάδες ολικής αλέσεως , μπανάνα, σπιτική μαρμελάδα κεράσι, φυστικοβουτυρο, σπόρους chia, σταγόνες σοκολάτας και κανέλα!?
Αν σας αρέσει το γλυκο πρωινό, δοκίμαστε το ή βάλτε την φαντασία σας δημιουργώντας το δικό σας μπολ ενέργειας! ✌️?